welcome, & be blessed!

The messengers of PEACE, in the heart of LOVE, have been handpicked by the Creator God, from the ranks of life, for He knows the effectiveness of using those who have survived the worst, and now understand the best.
In this way, the warriors of PEACE & LOVE are empowered, with strength, fortitude, longwithstanding, therefore, enabled to create ripples in the minds, & lives of mankind...


no comment

no comment

marți, 8 decembrie 2009

Psalm 16, briefly...

Psalmul 16


Versetul 7 pune în paralel două idei: Dumnezeu este cel care dă sfaturi // inima este cea care dă îndemnuri. Dumnezeu așa lucrează, prin inimă (adică prin minte, conștiință).


Nu știu dacă acest psalm este unul mesianic sau nu (vezi comentariul lui Peter C. Craigie din seria WBC, vol 19) dar știu că Isus Hristos a citit acest psalm.

S-a identificat cu autorul. Aplicația pe care o fac ucenicii în cartea Faptele Apostolilor nu este întâmplătoare: Isus Hristos este cel care nu este ținut în mormânt. El este Preaiubitul Domnului, așa cum însuși Dumnezeu a afirmat la botezul Său.


Versetul 2 este reflectat în Ioan 15,5: „Despărțiți de Mine, nu puteți face nimic.”
Moștenirea pe care Domnul Hristos a primit-o este frumoasă. Cei plăcuți Lui sunt cei evlavioși. Cupa a primit-o de la Dumnezeu.


Versetul 7 descrie experiența rugăciunii Lui: noaptea primea sfaturi și planuri de la Dumnezeu.


Bucuria pe care o are este aceea a rezultatelor pe care le vede prin credință: cu încredere se supune, voit, morții, știind că din moartea lui va țâșni viața.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu