welcome, & be blessed!

The messengers of PEACE, in the heart of LOVE, have been handpicked by the Creator God, from the ranks of life, for He knows the effectiveness of using those who have survived the worst, and now understand the best.
In this way, the warriors of PEACE & LOVE are empowered, with strength, fortitude, longwithstanding, therefore, enabled to create ripples in the minds, & lives of mankind...


no comment

no comment

marți, 8 decembrie 2009

Psalm 11

Psalmul 11

Cât de clar descrie acest psalm situația din ziua de astăzi. ȘI cât de bine se aplică oricărei situații de criză…Chiar și Domnului Hristos, atunci când trebuia să meargă la Ierusalim, și ucenicii doreau să-l oprească. „Ce poți face tu, o persoană bună, când totul se prăbușește?” (v.3, TEV), „când fundamentul legii și al ordinii s-a prăbușit?” (NLT)

Mă întreb ce aș fi înțeles dacă aș fi citit acest psalm în timpul unui război, sau într-un timp de criză?(Ar fi rămas numele meu undeva în Yad Vashem?)

Cum aș fi acționat? Aș fi căutat siguranța personală, prin fugă și ascundere? Mai ales când săgețile sunt îndreptate spre mine?


Sunt întrebările mele, pe care le ridic de aici de jos, privind viața așa cum este desfășurată în jurul meu.

Ce înțelege un om care citește acest psalm în El Salvador, printre bandele de pe străzi? Ce înțelege un creștin din Coreea de Nord?


Aici, jos, în societatea de sub soare, a trăi drept este ne-natural. Dar perspectiva de sub soare nu este singura perspectivă. Dumnezeu este în templul Său. Dumnezeu încă conduce din ceruri. Prezența din templu este asociată cu conducerea. Cel care îți dă ordine, într-o societate de sub soare, nu este cel care îți spune: „Fugi!” ci Dumnezeu, care îți cere să faci ce este drept.


Aplicațiile acestui psalm nu se opresc aici. Îl pot aplica atât la nivelul fizic, a unui conflict exterior, cât și la nivelul psihic sau spiritual. Fugi! Fuga este opusul acțiunii. Fugi! Trăiește-ți viața ascuns de lume. Nu te implica. Pentru ce să fi rănit? Fugi…caută-ți siguranța, coMfortul, liniștea ta. Fugi! Fugi de misiunea pe care o ai…NU vezi că totul este împotriva ta? Fugi…E o lume care nu mai are repere, tot ceea ce e drept este distrus, zace sub molozul răutății…fugi! Ce, crezi că poți face ceva? Crezi că poți îndrepta ceva? Fugi!

Poți fugi…


....sau poți spune: „Am încredere în Dumnezeu pentru protecție!”


Fiecare om își alege în traiectoria pe care o va urma; nu sunt decât două: a face ceea ce este drept și a face ceea ce este nelegiuit, a iubi violența.


Ce frumos se încheie psalmul: „Cei care fac ce este drept vor vedea fața Lui” (v.7 NLT) „cei care le fac [faptele bune și dreptatea] vor trăi în prezența Lui” (TEV).


Amin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu