welcome, & be blessed!

The messengers of PEACE, in the heart of LOVE, have been handpicked by the Creator God, from the ranks of life, for He knows the effectiveness of using those who have survived the worst, and now understand the best.
In this way, the warriors of PEACE & LOVE are empowered, with strength, fortitude, longwithstanding, therefore, enabled to create ripples in the minds, & lives of mankind...


no comment

no comment

sâmbătă, 7 februarie 2009

Omul din umbra lui Obama,

Omul din umbra lui Obama
Dana Hadareanu,Sambata, 08 Noiembrie 2008

» Un tanar de 27 de ani a avut o contributie esentiala la succesul lui Barack Obama.» Jon Fauvre este autorul discursurilor electrizante si al sloganului "Yes we can" ("Da, putem"). Barack Obama este un bun orator si autorul a doua bestselleruri, dar chiar si el a avut nevoie de un scriitor de discursuri. Alegerea s-a oprit asupra lui Jon Fauvre, in varsta de numai 27 de ani si care nu este absolvent al vreunei univer-sitati din Ivy League (Harvard, Yale sau Columbia), ci al universitatii iezuitilor Holy Cross, scrie cotidianul italian "Il Giornale". Cei doi s-au intalnit pentru prima data in 2004, cand Fauvre era stagiar in echipa de campanie a lui John Kerry, candidat la prezidentialele din acel an impotriva lui George W. Bush. La Conventia Partidului Democrat care a avut loc la Boston, cand Kerry a fost nominalizat oficial can-didat al democratilor la Casa Alba, Obama se pregatea sa tina discursul ce l-a propulsat in atentia "greilor" partidului, discurs pe care il scrisese singur. Cu putin timp inainte de a urca pe podium, a fost abordat de un tanar: "Ma scuzati, cred ca ar trebui sa schimbati un cuvant in primul rand. Este o negatie, un refuz, si ar fi pacat sa faceti o figura urata din cauza aceasta". "Cine este baiatul asta?", a intrebat Obama, surprins. si a tinut minte.
Acum trei ani, Robert Gibbs, seful de comunicare al staff-ului lui Obama, i-a telefonat lui Fauvre anuntandu-l ca ar avea nevoie de un scriitor de discursuri si invitandu-l la o intalnire la Washington. Apreciind talentul de scriitor si orator al lui Obama, tanarul a intrebat de ce ar mai fi nevoie de el. "Daca ziua ar avea 48 de ore, nu am mai avea nevoie de tine, dar nu avem decat 24 de ore. Vii sau nu?", i-a replicat Gibbs. Fauvre nu a mai stat pe ganduri si, de atunci, a intrat in echipa, fiind "omul din umbra" carismaticului candidat democrat. El a avut ideea sloganului de campanie "Yes we can" ("Da, putem") si a scris inclusiv discursul victoriei, in camera 332 a hotelului Hyatt din Chicago. Dupa ce a citit rapid declaratia de "capitulare" a lui McCain, a scris prima varianta a discursului, i-a trimis-o lui Obama, care a citit-o, a facut unele corecturi, apoi l-a chemat pe Fauvre si au pus la punct varianta finala. Lucrand impreuna de cativa ani, cei doi au ajuns sa comunice cu foarte multa usurinta. Fauvre a devenit, pentru candidatul democrat (actualul presedinte ales), "Fav" – nume adoptat de intreaga echipa. In 2005, in urma unui pariu pierdut, legat de un meci de baseball disputat de White Sox din Chi-cago (echipa preferata a lui Obama) si Red Sox din Boston (al carui suporter este Fau-vre), Obama i-a facut chiar curat in birou. A doua zi dupa ce favoritii sai au fost invinsi, senatorul de Illinois a intrat cu o matura in micul birou al lui Jon, plin de hartii si cutii de "Diet Coke" si a intrebat, constiincios, unde sa mature.In cele 21 de luni de campanie electorala, in care ora de culcare era aproape invariabil doua noaptea, iar trezirea – la ora 5 dimineata, si in care a strabatut America dintr-o parte in alta, Jon Fauvre s-a obisnuit sa scrie oriunde: in avion, in sali de asteptare, in vestiarele salilor de gimnastica unde au avut loc unele mitinguri electorale. Mereu cu un blackberry in mana, de cele mai multe ori contra cronometru, un rand de discurs in trei minute, nu mai mult. Acum, la doar 27 de ani, Jon Fauvre va fi seful scriitorilor de discursuri de la Casa Alba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu