welcome, & be blessed!

The messengers of PEACE, in the heart of LOVE, have been handpicked by the Creator God, from the ranks of life, for He knows the effectiveness of using those who have survived the worst, and now understand the best.
In this way, the warriors of PEACE & LOVE are empowered, with strength, fortitude, longwithstanding, therefore, enabled to create ripples in the minds, & lives of mankind...


no comment

no comment

duminică, 22 februarie 2009

Gândul lui Christos...


Gândul lui Christos...



În ţara noastră apare tot mai multă literatură cu orientare dubioasă, în care se face caz de faptul că, credinţa creştină a neamului nostru are un caracter militant, că în numele acestei credinţe noi am declarat război ateismului bolşevic. Că în numele acestei credinţe ne-am bătut cu turcii, cu tătarii, cu ruşii, că în numele credinţei ne-am eliberat de comunism... Iar Christosul bisericii majoritare este transformat într-un fel de Mesia al iudeilor, variantă valahă. Dacă este nevoie ca cineva să fie eliberat de duşmani, (fie o singură persoană, ca în cazul lui Petru, fie mulţimi, precum locuiturii Ierusalimului salvaţi de la asediul lui Sancherib), Dumnezeu ar trimite un înger. E suficient chiar şi numai un om cu calităţi excepţionale, cum a fost Samson de exemplu care a făcut ordine între filisteni mai ceva ca o trupele Delta Force... Nu era nevoie pentru asta ca Dumnezeu să vină pe pământ.
De ce totuşi Însuşi Dumnezeu coboară aici la noi prin întrupare? De ce a fost nevoie ca Dumnezeu să devină om? Iată întrebări la care iudeii n-au răspuns. Şi dacă iudeii nu au răspuns, aş avea curajul să fac un pas mai departe şi să întreb dacă creştinii s-au străduit să răspundă cu adevărat?!... Orice creştin ştie Isus Christos este Fiul lui Dumnezeu. Ştie că Isus este şi Dumnezeu şi Om în acelaşi timp. Deo de Deo, Lumen de Lumen, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, lumină din lumină…născut iară nu făcut... crezul se recită în toate mediile creştine (mai puţin gruparea Martorilor, dar cu ei este altceva, nici nu pretind că sunt creştini din moment ce neagă divinitatea lui Christos).
Dar de ce a fost nevoie ca Dumnezeu să devină om? Putem să răspundem fără clişee religioase verbale la această întrebare tulburătoare?
"Să aveţi în voi gândul acesta care era şi în Christos Isus... El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu. Filipeni 2, 5.6. De ce Pavel spune "chipul lui Dumnezeu" şi nu spune esenţa sau natura lui Dumnezeu? Pentru simplul motiv că noi muritorii nu ştim care este natura lui Dumnezeu. Ar fi o impietate ca să vorbim prea mult despre natura Lui, să facem speculaţii. Uneori auzim întrebări absurde, copilăreşti sau rău intenţionate: cine L-a făcut pe Dumnezeu? Ce sex are Dumnezeu? De aceea Pavel preferă să vorbească despre chipul lui Dumnezeu (în limba greacă "morphe"), despre ceea ce ştim văzând manifestările exterioare ale lui Dumnezeu. Şi Biblia ne spune prin aceasta că, din acest punct de vedere Isus Christos era exact ca Dumnezeu Tatăl, ca putere, ca atotştiinţă, ca înţelepciune, ca veşnicie...
Ce ştim şi ce nu ştim despre Dumnezeu. În 1993, un fizician din Cambridge a elaborat o ipoteză interesantă cu privire la naşterea Universului, care se bazează pe un calcul matematic foarte sofisticat la care el a lucrat 20 de ani... Omul acesta de ştiinţă celebru, este paralizat şi vorbeşte cu un sintetizator de voce - Stephen Hawking... El a ajuns la concluzia că Universul a luat fiinţă acum 16 miliarde de ani. Şi că a fost creat de Dumnezeu şi organizat de inteligenţa Lui superioară. Mai departe el se opreşte însă în faţa unor întrebări: De ce acum 16 miliarde de ani Dumnezeu a făcut universul? Nu ştim. Ce se va întâmpla în viitor cu Universul? Nu ştim. De ce Dumnezeu a hotărât ca noi oamenii să existăm? Nu ştim. Ce se întâmplă cu noi după moarte? Iarăşi nu ştim... Păi dacă el nu ştie, savantul cu mintea cea mai strălucită după Einstein încoace, cum aş putea să înţeleg eu ceva din logica existenţei acestui Univers? Fie accept bazaconii culese de prin filmele şi cărţile ştiinţifico-fantastice gen “Matrix” şi un univers al iluziilor, fie nu-mi bat deloc capul şi merg prin viaţă cu ochelarii de cal mărimea XXL. Fizicianul acesta onest mă conduce direct către expresia de aici: acesta este GÂNDUL cunoscut doar de Dumnezeu, partea Lui cea mai intimă, intenţia Lui tainică pe care n-a dezvăluit-o nici măcar îngerilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu